به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، در این مراسم كه در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، 'سید محمد حسینی' وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، 'علی اكبر جوانفكر' مشاور مطبوعاتی رییس جمهوری و مدیر عامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) و تعدادی از مسولان و مدیران رسانه حضور داشتند.
'اسماعیل شفیع سروستانی' از روزنامه نگاران پیشكسوت كشور به عنوان اولین سخنران با بیان آنكه بی شك جمهوری اسلامی ایران امروز در شرایط خاصی قرار دارد كه مقتضیات و مختصات ویژه ای را طلب می كند، گفت: در این میان بیش از همه، اهل مطبوعات باید با شناخت و درایت از اوضاع، شرایط صحیح هدایت جامعه را بر عهده داشته باشند.
وی ادامه داد: جغرافیای فرهنگی بیشتر از جغرافیای خاكی نیاز به مراقبت دارد و اهالی قلم و فرهنگ حافظان واقعی جغرافیای فرهنگی به شمار می روند و اگر به چشم حافظان حریت فرهنگ به خبرنگاران نگریسته شود، اصحاب رسانه به جایگاه واقعی خود دست پیدا خواهند كرد.
'آمنه ذبیح پور' خبرنگار باشگاه خبرنگاران نیز ضمن اشاره به حضور رییس جمهوری در این مراسم، با بیان آنكه در سال آخر ریاست جمهوری شما و با مرور خاطرات هفت سال گذشته لحظات فراموش ناشدنی فراوانی وجود دارد، گفت: خبرنگاران نیازمند فضای آزاد برای نقد و به چالش كشیدن مسوولان هستند و این در حالیست كه تعدادی از مسوولان هیچگونه نقدی را بر نمی تابند.
وی با طرح این پرسش كه جایگاه خبرنگاران كجاست؟ خاطرنشان كرد: سرعت اعلام خبر بویژه در زمینه سیاست خارجی در كشور به خاطر مسایل مختلف بسیار پایین است و ما اغلب اخبار این حوزه را ابتدا در رسانه های غیر ایرانی می شنویم، در حالی كه می توان با تدبیری صحیح در گام نخست با نگاه منطبق بر واقعیت و به دور از دستگاه های دروغ پرداز غربی، به بیان حقیقت بپردازیم.
'عادل علی بازی' خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) سخنران بعدی مراسم بود.
وی با قدردانی از زحمات 'علی اكبر جوانفكر' مشاور رسانه ای رییس جمهوری و رییس سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) در حمایت از خبرنگاران به خصوص فعالان حوزه خبر در شهرستان ها گفت: مشكل خبرنگاران تنها وام مسكن و یا صنفی نیست، بلكه باید كرامت صنفی این قشر فعال حفظ شود.
علی بازی ادامه داد: در كشوری كه رییس جمهور آن بالاترین حرمت را به خبرنگاران قائل است، شان خبرنگاران از سوی برخی مسوولان و مدیران دیگر قوا نادیده گرفته می شود در حالی كه شما در سوگند ریاست جمهوری متعهد شدید كه تمامی اصول قانون اساسی را در كشور جاری كنید و یكی از مهمترین آن اصول، بحث آزادی بیان است كه برخی مسوولان آن را از خبرنگاران سلب كرده اند.
وی خاطرنشان كرد: قرار نبود انقلاب كنیم و به مردم پاسخگو نباشیم، این در حالیست كه برخی نهادها در كشور به هیچوجه پاسخگو نیستند و بیشتر از آن اینكه نقد و چالشی را نیز بر نمی تابند، امید داریم در ماه های پیش رو با درایت و تعامل شما كمتر شاهد وقوع چنین مشكلاتی باشیم.
'مهدی پور صفا' از خبرگزاری فارس و 'سینا علیمحمدی' از روزنامه جام جم دیگر سخنرانان این مراسم بودند.
علیمحمدی سخنان خود را در قالب شعری به نام 'انتظار' برای حضار قرائت و آرزو كرد كه قلم ها برای تعجیل در ظهور امام زمان(عج) به حركت در آید.
'عبدالمطهر محمدخانی' از خبرگزاری مهر گفت: بدون شك كیفیت و نوع نگاه خبرنگاران و رسانه های داخلی اگر بیشتر از همتایان غربی نباشد كمتر نیز نخواهد بود و امیدواریم با نگاه شما به خبرنگاران تا پایان دولت دهم شاهد مصاحبه های بیشتر شما با خبرنگاران داخلی نیز باشیم.
'مصطفی حقگو' نیز به نمایندگی از عكاسان خبری نیز سخنان كوتاهی را در این مراسم قزائت كرد و گفت: مهمترین هدف ما نشان دادن واقعیت های جاری در جامعه بدون هیچ اغراقی است و امیدواریم كه تلاش ما بیشتر از گذشته توسط مسوولان دیده شود.
فراهنگ ** 9266 ** 1071