به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، 'علی جهاندیده' روز شنبه در یك نشست خبری پیرامون چالش های صنعت حمل و نقل كشور و ضرورت بهره گیری از حمل و نقل تركیبی اظهار داشت: درخواست دریافت یك میلیارد دلاری از صندوق توسعه ملی را برای بخش های مختلف حمل و نقل ارائه داده ایم، اما تاكنون پاسخی در این خصوص دریافت نكرده ایم.
مدیر عامل شركت سرمایه گذاری توسعه ترابر ایرانیان افزود: بر اساس آمارهای رسمی، درآمد كشورمان از محل ترانزیت سالانه باید بالغ بر هشت میلیارد دلار باشد، اما چه میزان از این رقم تا كنون محقق شده، جای بحث است.
وی با اشاره به این كه، موقعیت جغرافیایی ایران به منزله سرمایه بزرگی برای كشورمان محسوب می شود گفت: ایران در دوره سازندگی كشورهای عراق و افغانستان به عنوان همسایگان كشورمان می تواند در این زمینه نقش آفرین باشد.
وی تاكید كرد: در چابهار می توان امكانات بندری برای افغانستان فراهم و با سرمایه گذاری دوجانبه، كالاهای مورد نیاز این كشور را از این طریق منتقل كرد.
جهاندیده اضافه كرد: در حال حاضر ظرفیت های مختلفی در بخش حمل و نقل ایجاد كرده ایم كه از آن جمله می توان به ایجاد یك كارخانه واگن سازی در ابهر كه ظرفیت تولید سالانه 200 دستگاه واگن درون شهری، بین شهری، انواع واگن های باری و قطار خود كشش را دارد، اشاره كرد.
وی از پایانه كانتینری در بندر شهید رجایی به وسعت 25 هكتار، مشاركت در سوخت رسانی به كشتی ها به عنوان بخش دیگری از فعالیت های این گروه تخصصی نام برد.
جهاندیده با اشاره به این كه بخش حمل و نقل دیر بازده است، افزود: اكنون دولت با اعتماد به بخش خصوصی باید زمینه رشد و ارتقای حمل و نقل كشور را فراهم كند و به كمك های مالی كه نیاز اصلی این بخش است توجه بیشتری نشان دهد.
وی تاكید كرد: حمل و نقل چند وجهی امنیت ملی را در شرایط فعلی تضمین می كند، در حالی كه حمل و نقل غیر تركیبی امروزه چندان در جهان مورد اقبال نیست.
وی در پایان گفت: سرمایه گذاری در زمینه زیر ساخت های حمل و نقل در توان بخش های خصوصی و تعاونی نیست، بلكه دولت با حضور در این زمینه به بخش غیردولتی كمك خواهد كرد تا موجب رشد این بخش فراهم شود.
اقتصام**1559/1594