'محمدرضا مهرداد' روز چهارشنبه در نشست مشترك حوزه هنری خراسان شمالی و خراسان رضوی در بجنورد افزود: در ادبیات داستانی از كشورهای دنیا بسیار عقبیم و این ضعف كاملا محسوس است.
وی افزود: باید بتوانیم با تلاش وافر از طریق داستان 'باورها، فرهنگ، اندیشه ها و داشته های فرهنگی و مذهبی' خود را صادر كنیم كه تاكنون شاهد چنین اتفاقی در این بخش نبوده ایم.
داور 'جشنواره داستان كوتاه یوسف' و كتاب سال رضوی ادامه داد: نویسندگان ما كمتر مطالعه دارند زیرا اگر آنها 110 رمان معروفی كه در دنیا منتشر شده و یا 12 شاهكار ادبیات داستانی را مطالعه كنند می توانند شیوه های نوشتن را فراگیرند.
مهرداد بیان كرد: برگزاری نشستهایی با حضور داستان نویسان و نقد آثار آنان موجب می شود تا آثار ضعیف وارد بازار نشر نشود.
یك منتقد حوزه داستان و فیلم نیز گفت: تنها راه ایجاد رغبت در نویسندگان به داستان نویسی، برگزاری كلاس و تدریس اصول خوانش است.
'محمد ریاحی' افزود: در حالی كه اصول خوانش در دبیرستانها و دانشگاههای ما تدریس نمی شود، از طریق آموزش و تحلیل می توانیم خوانش متن را به نویسندگان بیاموزیم.
سرپرست حوزه هنری خراسان شمالی نیز هدف از برگزاری این نشست را تعامل بین داستان نویسان استانهای خراسان شمالی و خراسان رضوی و آشنایی بیشتر آنان با فضای موجود در داستان عنوان كرد.
'میثم مرادی بیناباج' گفت: از آنجا كه تعداد داستان نویسان مطرح در این استان بسیار اندك است برآن شدیم تا با برپایی كارگاههای هفتگی شعر و داستان، جریان داستان نویسی را شكل دهیم.
وی ابراز امیدواری كرد كه این روند در سالهای آینده منجر به رونق فعالیت در حوزه ادبیات داستانی در خراسان شود.ك/2
626